İş Sanat Kibele Galerisi, yeni yıla resim sanatının önde gelen isimlerinden Fevzi Karakoç’un sanat hayatı boyunca izlediği evreleri gözler önüne seren bir sergiye ev sahipliği yaparak girdi.
7 Ocak’ta sanatseverlerle buluşacak olan Retrospektif sergi, Karakoç’un 40 yılı aşan sanat hayatında tekdüzeliğe düşmediğini, üretkenliğini gösterirken resim tarihimize önemli bir katalog kazandırıyor.
Sergide, 1968-1990 yılları arasında insanlar ve toplumlar arası ilişkilere odaklanan Karakoç’un, 1990 sonrası yaptığı eserlerde sıradan objeleri ya da figürleri resmetmeyi tercih ettiği görülüyor. Tuvallerindeki atlar, biniciler, meyveler kompozisyon içindeki kullanılış biçimleriyle farklı kültürler ve hikâyeler arasında bir köprü işlevi görüyor. İki boyutlu at ve binici figürleriyle Osmanlı İmparatorluğu’ndaki resim tarihine ve minyatür sanatına göndermede bulunan sanatçı, eserlerinin konusunu oluştururken doğudan esinlense de ifade şekliyle batıyı yansıtıyor. Figüratif öğeler içeren son dönem çalışmaları, birbirini izleyen bir dizi şeklinde oluşturulmuş resimdeki ögeler eserlere dinamizm ve estetik katıyor. Sanatçının bu eserlerinde daha az detay kullandığı, siyah, beyaz ya da gri renklerin ağırlıkta olduğu göze çarpıyor.
Fevzi Karakoç’un retrospektif sergisi, İş Sanat Kibele Galerisi’nin geniş, ferah mekanında 7 Ocak – 21 Şubat 2015 tarihleri arasında titiz, saygılı ev sahipliğinde izlenebilir.