Değirmenlere karşı amansız mücadelenin kahramanı Don Kişot, Ankara’da. Esir düştüğü İstanbul’da yıllarca taş işçiliği yapan Cervantes’in ölümünün 400. yılında 50 ülkede düzenlenecek 2 binden fazla etkinlikten biri olan “Don Kişot’un İzleri” adlı sergi, “Günümüzün Don Kişotları” benzetmesiyle Cumhuriyet’in tutuklu Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’e adandı.
Dünyanın bu güne kadar en çok basılan ve okunan romanı olan Don Kişot’un birbirinden farklı tasvirlerinin yer aldığı “Don Kişot’un İzleri” sergisi,
İbrahim Karaoğlu ve Bettina Ruhrberg’in küratörlüğü ile Meryem Schultz, Jörg Kastner, Mustafa Güneş koordinatörlüğünde, yoğun uğraşlar sonucunda Türkiye’ye getirildi. 2016 yılı boyunca, Cervantes’i ölümünün 400. yılında anmak amacıyla Almanya’da bulunan Goslar Modern Sanatlar Müzesi’nin Don Kişot Evi’nden getirilen sergi, yağlı boya, gravür ve heykellerden oluşan 400’e yakın eserin bir araya getirilmesinden oluşuyor.
18. yüzyıldan başlayarak günümüze ışık tutan sergi içerisinde ayrıca dünyaca ünlü sanatçılarımız Selçuk Demirel, Utku Varlık ve Onay Akbaş ile Prof. Devrim Erbil, Abidin Elderoğlu, Habip Aydoğdu, Yalçın Gökçebağ, Prof. Adnan Turani, Metin Yurdanur, Prof. Özdemir Altan, Prof. Fevzi Karakoç, Prof. Zafer Gençaydın ve 50’ye yakın Türkiyeli ressamının bu sergi için özel olarak ürettiği çalışmalar yer alıyor.