Bu yıl 100. yılını kutlayan mimarlık ve tasarım okulu Bauhaus, Türkiye’de de ‘Bir Bauhaus Ekolü: Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’ndan Sanatçılar Sergisi’ ile anılıyor.
Almanya’nın 20. yüzyılda kültür alanındaki en önemli ihraç ürünü olarak değerlendirilen Bauhaus Okulu, 2019 yılı boyunca 100. yaşını kutladı. Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ev sahipliğinde, Türk-Alman Toplumu Derneği işbirliğiyle düzenlenen “100. Yılında Bauhaus – Türkiye’de Bir Bauhaus Ekolü: Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’ndan Sanatçılar Sergisi” Bauhaus’un dünyaya yayılan yıl dönümü etkinlikleri arasında yer alıyor.
Bu satırların yazarı ve Erkan Özdilek’in küratörlüğünde yapılan s; sanatı yaşamın her alanına yayma amacı taşıyan özgün bir üretim çizgisini vurguluyor. Bunun ötesinde Türkiye ve Almanya arasındaki önemli bir kültürel dostluk bağını da ortaya koyuyor. Sergide DTGSYO’nun tüm disiplinlerinden yetişmiş, sanatsal üretimlerini ve eğitim pratiklerini bugün de Bauhaus felsefesine dayanarak sürdüren sanatçıların yapıtlarından bir seçki yer alıyor. Güzel bir rastlantı ile Berlin- İstanbul kardeşliğinin 30. yılına rastlayan bu serginin yılında Almanya’nın Berlin kentinde de sergilenmesi için çalışmalar sürdürülüyor.
SERGİDE YAPITLARI YER ALAN SANATÇILAR
Alİ İsmail Türemen, Aydın Erkmen, Ayşegül Türedi Özen, Barbaros Gürsel, Berna Türemen, Cemile Tuna, Ergin İnan, Erkan Özdilek, Erol Eti, Fatma Batukan Belge, Fevzi Karakoç, Filiz Başaran, Güler Ertan, Günay Atalayer, Güngör Güner, Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Hamdi Ünal, Kadri Özayten, Kerim Kılıçarslan, Mehmet Özer, Mustafa Aslıer, Mustafa Pilevneli, Mümtaz Işıngör, Nazan Erkmen, Reyhan Kaya, Selahattin Ganiz, Selahattin Yıldız, Sema Ilgaz Temel, Seyit Mehmet Buçukoğlu, Tayfun Erdoğmuş, Yüksel Güner, Zehra Çobanlı
https://www.aydinlik.com.tr/bauhaus-ekolu-cagdas-turk-sanatiyla-bulustu-kultur-sanat-aralik-2019-1